skip to Main Content

“Het verbinden van de jeugd met rest van de maatschappij in 2018 – 2022.”

In elke generatie zijn er jongeren. Jongeren representeren het nieuwsgierigheid en experimenteren van het kleine kind in een grotere en zelfstandige jas.

Jongeren durven(zijn op positieve) brutaal te zijn. Als ze ergens niet mee eens zijn laten ze dat merken d.m.v. harder praten, meer emotie erin te gooien, met een grote groep in actie komen en nog veel meer. Dit zijn hele praktische en zeer menselijke manieren van uiten. Doordat het zo praktisch en simpel is snapt men de gevoelens, gedachtes en ideeën van jongeren.

Wat nou als men wel luistert naar de jongeren zonder gelijk een onderdeel te geven dat jongeren te jong zijn, geen bewustheid hebben, gewoon aannemen wat er wordt gezegd zonder eerst naar hun verhaal te luisteren. Jongeren zijn niet dom. Ze zijn slimmer en creatiever dan je denkt.

Wat mij zo fascineerd over jongeren is het volgende
Manuel zegt “Ewa Said ik heb echt een heel leip idee!”
Said zegt”Manuel wat dan? Zeg dan jouw idee?”
Manuel zegt “Laten we random challenges doen in de AH, zoals met een winkelwagen Willies trekken, opnemen met onze smartphone en op YouTube zetten. We worden sowieso beroemd!”
Said zegt ” Wojo Manu…. Dit is kapot goeie idee!!”

Een simpel idee met plan van aanpak bespreken, het uitvoeren en laten zien aan de wereld d.m.v Social media.

Luister naar wat jongeren te zeggen hebben en over te hebben op gelijke niveau. Niet als ouder en kind. Vraag door op wat hun behoeftes zijn. Geef ze de tools, kennis en connecties om dit te realiseren. Laten we een vangnet zijn voor jongeren!

Back To Top