skip to Main Content

Mijn naam is Sil de Weerd.
Binnen vijf jaar van jongetje met ADHD, tics en autisme gegaan naar ambassadeur van het mbo, voedselvoorlichter en ondernemer. Dit heb ik allemaal te danken aan de juiste mindset. In mijn pubertijd heb ik besloten mij aan één quote te houden: ‘hard work pays off’. Door dit toe te passen op school, bijbaantjes, stage en sport heb ik veel kunnen bereiken. Zo mag ik een jaar lang het middelbaar beroepsonderwijs promoten en alle 500.000 mbo’ers vertegenwoordigen.
Tijdens mijn tv- en radio optredens, presentaties voor honderden studenten en gesprekken met ministers, Kamerleden en de koning heb ik naamsbekendheid, kennis en skills opgedaan die ik nu tijdens mijn TED-talk wil laten zien.
Mijn passie is voeding. Mijn onderneming richt zich op het geven van voorlichtingen op (mbo)scholen over gezonde en duurzame voeding. Deze onderneming ben ik begonnen om mijn persoonlijke missie te verwezenlijken en mijn droombaan na te jagen: namelijk mensen de kennis bieden over gezonde en duurzame voeding zodat zij betere keuzes kunnen maken in het dagelijks leven.
Website: http://www.beterwetenvoorlichtingen.nl/
Ik zou mijn TED-talk graag houden over de impact van ons voedingspatroon op ons klimaat. Veel mensen denk dat douchen, autorijden en het licht aan laten staan slecht voor het milieu is, maar realiseren zich niet dat dit in het niet valt bij de schade die het produceren, vervoeren en verpakken van ons voedsel met zich mee brengt.
De dagelijkse keuzes die wij maken in onze eetgewoontes kunnen een groot verschil maken.
Sil de Weerd
Eigenaar Beter (W)eten
Ambassadeur mbo 2017/18
06 – 29 86 00 19

Back To Top